måndag 31 augusti 2015

Trelleborgsloppet 2015 (5km)

I helgen blev det Trelleborgsloppet för femte gången gilt.
Det har blivit en riktig klassiker då jag sprungit det samtliga fem år jag nu hållit på. Det har blivit både fem och tio kilometer samt med och utan skor.

I lördags fick det bli den korta varianten då jag fredagen föregående vecka lyckades sparka in ena tån när jag lunchjoggade.


Tån gjorde initialt inte jätteont men smärtan stegrade under dagen och jag trodde nog att jag lyckats bryta den, alternativt orsakat en spricka. Tejpade den samman med nästliggande tå under ett par dagar och vips var det bättre. Känner av det lite fortfarande men kan gå och springa.

Nog om det.

Jag provade en jogg nästkommande fredag och det kändes bra.

Åter till loppet.

Jag tog bussen in för att efteranmäla mig. I vanlig ordning passar inte riktigt tidtabellen så jag var på plats 2.5h innan start.

Strax innan loppet tog jag en uppvärmningsrunda på idrottsplatsens tartanbana där jag stötte på min barndomspolare Tomas. Vi började snacka och hade sällskap hela vägen.

Sandalerna fick vila under loppet.

Jag råkade även på David som jag lärt känna via internet men aldrig lyckats träffa AFK, trots att vi båda brukar springa detta lopp. Alltid kul att få en röst till ett ansikte :)

Loppet i sig var business as usual. Det var en bra idé att bara köra halva, trots att tån kändes ok.
Bitvis är det ganska stenigt och även en del dålig asfalt så det var skönt att slippa ännu ett varv som är tio kilometaren. ;)Fem kilometer avverkades på 34:04 vilket är i den snabbare änden av mina resultat (snabbaste Trelleborgslopp ligger på 32-något)

Trevligt som alltid alltså! Efter loppet tog jag en kort tur på Palmfestivalen som varje år sammanfaller med loppet. Åt en grillspettsbaguette och satte mig på bussen hem.ps. Andra avsnittet av Barfotapodden är ute nu! ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar