onsdag 17 september 2014

Byte och synk av löpar-appar


Ni som följt mig ett tag vet att jag har haft mina duster med Runkeeper.
Det är fortfarande så, till och från, så nu tröttnade jag till slut.
Att appen mer ofta än sällan kraschar mitt i ett pass, eller att det tar >20sek att ladda information om tidigare pass är min själ inte ok.

Anledning till att jag inte bytt tjänst tidigare har främst berott allt jobb med att exportera alla pass och importera i en ny tjänst.
Alternativet att splitta upp datan i olika appar och helt sonika börja om på ny kula är inget alternativ.

Jag har tidigare testat Endomondo och nu nyligen fick jag upp ögonen för Strava som snabbt blev en favorit.

Av en slump när jag surfade runt hittade jag den helt underbara tjänsten; Tapiriik.
Tjänsten kan synka (även bakåt till önskat datum) och importera pass till en uppsjö av tjänster t.ex; Garmin Connect, Strava, Endomondo och Runkeeper. Själv hade jag hade runt 800 pass (löpning, promenad, cykling) varav ca. 95-99%  lyckades importeras till Endomondo & Strava från Runkeeper.

Om man även väljer att betala en årsavgift på runt 20;- får man automatisk synk/import av avslutade träningspass mellan de konton man kopplat till tjänsten.
I mitt fall har jag Runkeeper Elite och precis pröjsat för ett helt år till så jag vill gärna kunna utnyttja statistikinfo och liknande. Genom att då koppla kontona via Tapiriik kan jag lugn välja vilken app jag vill så läggs dessa pass till i Runkeeper för vidare analys (Strava har också linande funktioner till en avgift).Om du själv hänger på något av dessa ställen kan du lägga till mig med följande info;


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar