tisdag 8 april 2014

Malmö Gerillamaraton 2014 (halvmaran)

Ursäktar det extrema uppehållet i bloggen men jag har inte haft varken tid eller inspiration att skriva något... tills nu ;)


Efter överansträngning i högerfoten tog jag det lugnt och planerade inte in några lopp.
En dag fick jag upp ögonen för Malmö gerillalöpare som arrangerar Malmö gerillamaraton. Helt gratis!
Eftersom jag inte fått till några långpass denna säsongen blev det ett test för att kolla formen. Det längsta jag varit ute har varit runt sex kilometer sedan november.
Däremot har jag varit hyfsat ihärdig och vissa veckor fått till fem lunchpass på en vecka och kommit upp i femton, tjugo kilometersveckor.
Nu till loppet.

Starten gick kl tio på lördagen och undertecknad som lyckats få sex timmar sömn efter en tjänsteresatill Schweiz var lagom utvilad.
Loppet kunde springas som halvmara, ett "varv" eller marathon, två.
21 kilometer räckte väl för min del och det blev Lunasandaler på fötterna.
Jag är ju inte känd för att vara snabb och efter en kilometer var jag långt efter och två kilometer in såg jag ingen framför mig längre.
Inget jobbigt i sig, mest drygt att behöva hålla koll på bansträckningen. Lyckades dessutom att irra bort mig vid Sibbarps camping där man skulle springa på vägen för att komma rätt. Tur nog var de snabbaste löparna redan på väg ner efter varvningen så jag såg hur banan löpte där.

Loppet gick helt ok och jag var inte helt slut efteråt. Det var mer ben och fötter som inte riktigt vana vid den längre belastningen. Även högerknäets utsida blev lite stelt och ömmade resten av dagen.
I mål fick jag rejält med hejarop av arrangörerna vilket var trevligt!
Strax efter mig kom vinnaren i marathonloppet på 2:53 tror jag det var. Imponerande!
Själv blev det megajumboplatsen. 2:46 och då såg jag som sagt ingen av de andra halvmaralöparna under hela loppet.
Eftersom marathonlöparna körde två varv passerade de mig på väg tillbaka vilket alltid är trevligt då det faktiskt känns att man springer i ett lopp med andra löpare ;)

Jag tog mig över mållinjen och slapp bryta, vilket var mitt mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar