fredag 3 januari 2014

Bitter men inte besegrad...än?

(detta inlägget blev opublicerat och tappade halva texten av någon konstig anledning så här kommer en återpublicering...)


Veckan innan jul fick jag till två pass på löpband. Det första jag hade sprungit på två månader.
Höger framfot började göra ont i oktober. Jag tog det lugnt och slutade att springa på grund av smärtan. Det blev långsamt bör men till slut blev det en platå för det inte blev bättre.
Jag gick till en läkare som klämde och kände. Efter vad jag berättade misstänkte han också stressfraktur eller Mortons neurom. Han gjorde en undersökning, klämde och kände men konstaterade att det inte var någotdera. Båda åkommorna skulle ha känts av vid tryck sa han. I mitt fall ville han inget göra. "Jag har varit med om precis samma symtom flera gånger och det blir bättre med tiden" blev utlåtandet. Knappt tio minuter tog besöket.

En barfotabekant, tillika leg sjukgymnast och feldenkreispedagog - Göran frågade om han skulle titta lite på foten. Lite o lite, det blev en hel timme!
Jag fick gå lite fram och tillbaka och Göran kollade rörligheten i benen och fötterna och kunde märka en viss stelhet i just högersidan.
Eftersom fallet inte var akut och det gått två månader var det inte lätt att komma med någon bra orsak. (stelheten kunde ju vara orsak eller symptom)

I detta fallet kändes läkarbesöket ganska meningslöst. Ingen undersökning av hållning eller annan obalans, endast fokus på smärtlindring och vila.... 
Göran däremot har jag stort förtroende för. Han har gedigen kunskap och har varit med länge och det kändes riktigt bra att få lite mer kött på benen så att säga.

Förra årets kilometermål, 666km fick stryka på foten med ca 160km och jag har nu bestämt mig för att inte sätta fler mål i runkeeper eftersom jag bara misslyckas gång på gång med uppgivenhet och depp som resultat.Idag blev det faktiskt strax över fem kilometer utan någon vidare smärta. Detta efter en kortare runda igår. Ja, det kanske vore bra med en vilodag men jag var så sugen.
Nu väntar jag nog till nästa fredag innan jag ger mig på ännu ett löppass. Hoppas foten håller.


Trevlig helg!

//Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar