söndag 20 maj 2012

Kullamannen 2012

Ett terränglopp värt namnet.
Jag hade först tänkte hoppa över det eftersom mitt resesällskap meddelade att han var skadad i sista minuten.
Någon dag senare kollade jag upp resvägen dit och efter tåg, buss, buss och en promenad skulle det hela ta runt två timmar. Avgiften för loppet var dessutom redan betald..

Vid tåg till buss bytet såg jag en kille i vff kso och ryggsäck. Han kom fram och undrade om jag var Martin, han hade hittat min blogg :) Han hette Dan och skulle också springa loppet.


Dan och jag slog följe och snackade minimalist och barfotalöpning tills vi nådde vår hållplats.

Dan skulle ta den längre sträckan på runt tolv kilometer, själv räckte den kortare på drygt fem och en halv åt mig själv. Tänkte att knäet inte behövde allt för mycket belastning nu när det börjat klydda.
Skovalet föll på Lunasandals ATS. Dessa funkade utmärkt trots den väldigt kuperade terrängen. Först funderade jag faktiskt på att köra helt barfota men efter att vi provlöpte en bit av första kilometern råkade jag slå i högra lilltån så hårt att jag trodde att jag hade brutit den. Skrapade även tårna lite.


Möjligen att trail glove:sen skulle vara ett bättre val, men jag tycker det är lite "äta kolan med papper på"-känsla med dom.
Vad gäller minimalistiska skor var där ganska många. Ett flertal Inov-8, men även minst fem par fivefingers såg jag. Inga fler sandaler dock.Vissa delar var inte riktigt löp-bara, man fick helt enkelt klättra uppför!
Det sög musten ur en ganska fort i de branta backarna så det blev inte överdrivet med löpning för min del. Min sluttid blev hela 53:41. Inte så konstigt då min vanliga träning som högst brukar innefatta trottoarer och vägbulor i höjdled ;)
Kullamannen 2012 var en riktig trevlig upplevelse, fin natur och bitvis trixig terräng. Kanske tar jag den långa turen nästa år!

ps. Fler bilder i mitt Google plus galleri ds.

1 kommentar: