söndag 18 september 2011

Byter bränsle

För er som känner mig IRL eller på Facebook så vet ni att jag nyligen hoppat på en annan "diet". Jag citerar från min statusuppdatering:

Härmed besannar jag ryktena, undertecknad har gått och blivit vegetarian.


Yes, Mr. Smör / Köttmannen har nu lämnat djurriket och förtär numer endast vegetabilier så långt som möjligt.
Inte nog med det; bokstavsförkortningarna byter ordning och nu är det HCLF som gäller! Jajjemen maxa kolhydraterna och dra ner på fettet! (hur mainstream är det på en skala idag?)

Anledningen är bland annat att det är dags att prova något annat, alltså inte av några nypåkomna etiska eller andra “högre” skäl. Inte heller dissar jag LCHF kosten som tjänat mig väl.
Jag väljer enkom att byta bränsle.

Trevlig helg allesammans :)

That will be all.

Detta är något jag funderat på ett längre tag. Jag har följt Michels blogg och hans övergång från LCHF till HCLF. Det har varit intressant att läsa och efter att ha funderat mer än en gång ger jag det nu ett försök. Det kanske ballar ur efter någon månad, eller fortsätter ett bra tag, vi får se!
Jag har svårt för att vara för strikt vad det än gäller, så visst kommer det slinka ner djur-delar med jämna mellanrum(smör/grädde/ägg), orkar inte ställa till det för folk när man är bortbjuden och så. Därför kallar jag mig vegetarian och inte vegan, även om jag försöker hålla det helt djurfritt.
Folk har undrat om jag inte kommer sakna kött eller framför allt smör, men jag har inte haft något sug efter det på ett bra tag. Däremot har jag verkligen längtat efter bröd, potatis och pasta, vilket det blir mycket av numer. Även en hel del frukt,grönsaker och bönor/linser åker ner.
Och till sist, var inte oroliga jag tar fortfarande tillskott som D-vitamin och nu också b12!// Vego-Martin