tisdag 15 mars 2011

Bästa passet på länge

Wow! Dagens korta spontana runda tog sig helt otippat upp på topp tre listan över bästa pass ever.
Jag blev inspirerad av en barfota trail run video länkad hos Alan idag. Kände på väg hem från jobb att jag bara var tvungen att ge mig ut och springa.

Var ute med brorsan i söndags och tog en runda runt parken i de nya badskorna. Knäet kändes av lite samt smalbenen..
Var lite rädd över att knäet eller benhinnorna skulle skrika idag men det fick bära eller brista, en kort "känna av läget" runda kan man ju alltid dra till med  - känningarna uteblev helt och hållet.

Om detta hade att göra med att jag återigen tagit av mig skorna helt och hållet låter jag vara osagt men det känns faktiskt som mina besvär alltid visar sig när jag har något på fötterna. Jag kanske rent av är är för dålig löpare för att springa med skor? ;)

Jörgen skrev en kommentar idag om hur han gått över till att hålla 180steg per minut och på så sätt lyckats springa skadefritt under ett helt år. Det ligger något i det här med kadensen helt enkelt.

Jag började springa utanför porten så fort Runkeeper hittat GPS-sateliterna. I lurarna fick jag hjälp av Tim Armstrong - Inner City Violence att hålla tempot Det gick oförskämt bra att springa idag. Jag nästan i zen-liknande tillstånd svävade fram över trottoarerna. De första fem minutrarna gick i 6:02min/km tempo, sjukligt snabbt i min värld. Under perioder kröp det även ner under 6min/km! Hade det inte varit för att jag glömde slå av Runkeeper när jag kom hem hade jag nog snittat under sex minuter per km på hela passet.

Rundan blev inte särskilt lång eftersom jag inte sprungit barfota ute på ett tag och för att jag var rädd att reta upp benen.

Summering:

Sträcka: 2:18km
Tid: 13:07
Snittid: 6:02min/km

Bäddar in videon jag nämnde: