onsdag 5 januari 2011

Crossfit Malmö

[caption id="attachment_1031" align="aligncenter" width="300" caption="http://crossfitmalmo.se"]http://crossfitmalmo.se[/caption]

Oh,my, god... Heeelt slut!

Precis kommit hem från första passet crossfit, käkat och kraschat i soffan.
Det var Rasmus som frågade mig i eftermiddags om jag ville hänga på så det blev lite av en spontan grejj.

Jag har läst mycket gott om just crossfit och fördelarna det har som komplement till löpning.
Vill ni läsa mer om vad det egentligen är kan ni läsa på den officiella sidan: crossfit.com - What is CrossFit.

Vi började med uppvärmning. Bara den tog kol på mig! ;)

8 reps av olika kast med medicinboll. Man stod två och två och kastade mot varandra, kast med vänster, höger, från sidan, fånga och squatta och avsluta med en övning jag inte mindes namnet på (man stod som vid pushups och "klättrade" med benen) 35st.
Sedan skulle det göras tre rundor till... Jag var nästan knäckt efter första och fattade inte hur i h*lvete jag skulle orka med resten om detta bara var uppvärmningen!

Nu gjorde inte jag precis alla repetitionerna av övningarna med tack vare Rasmus peppande så orkade jag lite till :)

Jag har lite svårt för när det blir för tungt, lat som jag är men att träna i grupp kan vara ett bra sätt att pusha sig lite till.

Dagens "WOD" - Workout Of the Day innebar skivstång.
Först gick Jess igenom hur man skulle lyfta och hur hela rörelsen ("snatch") såg ut. Man tog upp skivstången och när man kom över knäna hävde man fort upp den över huvudet med hjälp av höfterna.
Andra momentet var OHL ("Over Head Lounges"), utfall med skivstången på raka armar. Jag märkte att jag inte skulle orka med stång så jag körde med endast armarna upp...

Övningarna skulle göras om vartannat och med sjunkande antal repetitioner. Eftersom jag var mer eller mindre död vid det här laget körde jag på utan räkning och fokuserade på tekniken.

Jag har nu fått stor respekt för "crossfitarna". Det krävs både sjukt bra kondition men även stabilitet och styrka för att klara av övningarna. Stor cred till Rasmus som körde en "Rx" (recommended repetitions) dvs. han fullföljde gjorde alla repetitionerna enligt schemat.

Jag kommer troligen att besöka CrossFit Malmö igen... När all värk gått över ;)

De ligger nere i Västra hamnen i Malmö och som på andra ställen får man ett gratis pass för att prova på!

[caption id="attachment_1030" align="aligncenter" width="179" caption="Rasmus och instruktören Lars"]Rasmus och instruktören Lars[/caption]

...En notering var att man såg flera som körde i bara strumplästen, barfota, i Vivo Barefoot Evo samt Fivefingers.. NICE!

Nu; SOVA!