måndag 18 oktober 2010

Löparkurs

Jajjemen! På söndag är det dags för löparkurs i POSE-teknik med Claus Rasmussen(http://posemand.dk).

Jag vet, ja lovade ett inlägg om föreläsningen jag var på härförleden som tyvärr inte blev skriven.. Ska försöka återkomma med ett fylligare inlägg efter kursen. Men jag lovar inget ;)

Jag fick mail från fotkultur om att Claus skulle hålla kurser nu i oktober och tyckte det var lika bra att ta chansen. Kurserna hålls på Atleticum i Malmö vilket inte är allt för långt hemifrån. Det var antingen söndag eller en dag mitt i veckan som gällde. Eftersom det är heldagskurser fick det bli söndagsalternativet.

Så här står det på Claus hemsida:
"Vi starter med at filme alle deltageres løbestil - bare hvor du lunter afsted, 10-20 meter - så vi har et udgangspunkt for resten af dagen.

Herefter går vi indenfor til en omgang teori, hvor vi kommer omkring følgende punkter:

  • Historien bag POSE Running - hvordan blev det til, hvem står bag?

  • Forskellen på "almindeligt" løb og POSE Running.

  • Elementerne i POSE - hvordan ser det så ud?

  • Typiske misforståelser omkring POSE Running.

  • Hvorfor er gængse løbesko noget skidt at løbe i?


Vi krydrer teorien med en stribe videoer der viser god og dårlig løbestil, og når vi har været omkring det hele tager vi et kig på din egen video og holder den op mod POSE-modellen."

Nu kommer POSE-tekniken inte vara helt revolutionerande för mig eftersom jag springer barfota och har ett mer neutralt/framfota-steg. Däremot kommer det bli riktigt intressant att höra vad Claus har att säga om min löpstil och vad han tycker jag kan förbättra. Har aldrig blivit filmad när jag springer vilket även det kan bli kul!

Helgen var i övrigt lugn. Det blev inte mer löpning än morgonrundan i lördags. Igår var vi ute på tur och jag inhandlade ett par långa tights vilket är på sin plats nu när kylan kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar