söndag 26 september 2010

Upploppet 2010

Lyckades klämma in ännu ett lopp under bältet. Upploppet.

Det är lite mer ett upplevelse/alternativ-lopp eftersom man springer i Malmö högskolas byggnad "Orkanen". Sträckan är en engelsk mile dvs. 1.6KM. Man börjar ett stycke utanför byggnaden och springer sedan in genom garaget.

[caption id="attachment_773" align="aligncenter" width="225" caption="Startområdet"]Uploppet 2010 startområdet[/caption]

Väl inne blir det en runda per våning och trappa upp till nästa. Loppet avslutas på översta våningen med utsikt över västra hamnen/stationen.

Vet inte exakt antal deltagare men runt en 70 pers tror jag det var som sprang. Min tid slutade på 9:16 dvs.  5:48 minuter per kilometer vilket är ljusets hastighet när det gäller mig. Jag väntade mig en jumboplacering eftersom jag inte riktigt kallar mig för sprinter men riktigt så illa gick det inte ;)

På plats träffade jag Rasmus, som även sprang i Skanör Falsterbo härom helgen. Även denna gången kutade han i sina VFF KSO.
Jag sprang också på bloggkollegan Marcus som bar ett par VFF Classic. Han berättade efter loppet att han velat kicka av sig skorna och köra barfota han också. Vi funderar nu på att kanske ha ett barfotalag till nästa år :)

Ur barfota synpunkt var loppet väldigt fotvänligt. Enda undantaget var de första 50metrarna ut från starten som var sten/grus/lera. Underlaget fram till Orkanen var mestadels tip top, fin asfalt, stora stenplattor och cement. HIMMELSKT!

Väl inne i byggnaden var det givetvis lugnt. Det kändes även bra att springa barfota i trapporna. Misstänker att man lätt kan snava eller stuka foten i allt för stora skor.

Jag fick en boost framåt den sista biten då jag sprang om en annan löpare. Snubben var troligen marathonlöpare (det var min spontana fördom när det gällde hans utseende). Han hade ungefär halva kadensen jämfört med mig och var nog mer van att springa längre sträckor. När vi kom fram mot slutet hörde jag hans tunga klampande steg komma närmre och närmre. Jag samlade kraft och likt en duracell-kanin med nya batterier spurtade jag utav bara h*lvete de sista metrarna.

Sluttiden blev 9:17. Jag hade kollat tidigare års resultat och de sista hade legat vid 10min+. Jag hade som vanligt ingen tid att sikta på, speciellt inte eftersom jag inte vet vad jag normalt tar i "trappa" men att komma under 10min var en personlig seger!

Sekunderna efter jag sprang i mål blev det en kort intervju med tjejen som ropade upp de färdigsprungna deltagarna. Jag minns inte frågorna och än mindre vad jag svarade.. Jag tror hon frågade hur jag började med att springa barfota och jag fick ur mig, något andfådd "Jag haur läst om det po intårrnett"

Jag hälsade på Rasmus och Marcus vid mål som grattade!

[caption id="attachment_785" align="aligncenter" width="225" caption="Utsikt från Orkanen"]Utsikt från Orkanen - Upploppet 2010 25 Sep [/caption]

[caption id="attachment_786" align="aligncenter" width="225" caption="Barfota på toppen"]Barfota på toppen[/caption]

Efteråt sprang jag tillbaka till startområdet, bytte om och styrde kosan hemåt.

[caption id="attachment_783" align="aligncenter" width="225" caption="Byter om"]Byter om[/caption]

I god tradition avslutar jag med en matbild.

[caption id="attachment_784" align="aligncenter" width="225" caption="Kvällsmat"]Kvällsmat[/caption]

5 kommentarer:

 1. Martin, du var grym där du sprintade i bibliotekskorridoren, och bra teknik i trapporna! Och en kanontid :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Rasmus!!! Det var kul som bara den!
  Hehe, min teknik var mest spring för glatta livet ;)

  Jäkligt impad av din tid också! Riktigt sjysst lubbande i början må jag säga!

  ...Var det måntro ni som stod och hejade på vid trapporna?

  SvaraRadera
 3. Det var vi som hejade, ja - Thea, 10 år, som sprang på 8:45 :-) samt övriga familjen som nu planerar att ställa upp med ett helt lag nästa år. Och så var det några till bland biblioteksbesökarna som tyckte du var asgrym i dina Nike Birthday.

  SvaraRadera
 4. Wow! Du får hälsa Thea att hon är grym! Jättebra tid ju :)

  Tror det var era påhejande som fick mig att lägga in den där sista växeln!

  SvaraRadera
 5. [...] andra loppet var mer ett upplevelselopp – Upploppet 2010. Det sprangs i trappor i Malmö Högskolas lokaler och var även det riktigt [...]

  SvaraRadera