torsdag 9 september 2010

POSE workshop i Malmö med Claus Rasmussen
[caption id="attachment_709" align="aligncenter" width="150" caption="lånad av posetech.com"][/caption]

Fick mail från Anders på Fotkultur.se om att de ska hålla en workshop i POSE.

Så här står det i inbjudan:

"Den 14:e september kl 18.30 vill vi bjuda in dig och dina vänner till en inspirerande workshop i löpteknik. Vår danske vän Claus Rasmussen, POSE-instruktör och ultramaratonlöpare, kommer att berätta om hur man löper optimalt med minimal belastning på kroppen. Det blir även löpstegsanalys med videokamera samt några praktiska teknikövningar så att vi ALLA, redan denna afton tar våra första steg mot en bättre löpteknik!"

Workshopen är gratis och kommer hållas i Malmö. Fotkultur kommer även att ha förmånliga priser på Terra Plana "The Evo" till försäljning.

[caption id="attachment_713" align="aligncenter" width="266" caption="Terra Plana Vivo Barefoot Evo"]Terra Plana Vivo Barefoot Evo[/caption]

Läs mer HÄR.

POSE tekniken är utvecklad av en löparcoach vid namn Nicholas Romanov och har kommit att förknippas en del med barfotalöpning.
På deras hemsida kan man läsa följande:

"The Pose Method® can be applied to ANY human movement. In sports, application of the Pose Method® can dramatically improve training and racing performance, help prevent injuries and give a competitive edge."

Det finns fler tekniker vad gäller att springa "naturligt" . Chi-running och Evolution Running är två andra filosofier. De debatteras flitigt på nätet och har sina trogna följare.

Jag tänker absolut besöka workshopen och hålla ett öppet sinne! Personligen tror jag mycket på att helt enkelt ta av skorna och springa. Gör det ont,  prova att göra det annorlunda. Kroppen är gjord för att användas och kommer med besked berätta när du gjort fel/för mycket.

4 kommentarer:

 1. Åh! Gud vad spännande! Synd att det var på en vardag bara annars hade det varit en bra ursäkt till att åka söderut. Det var två år sen jag var i Malmö senast :(

  Tycker Terra Plana evo är riktigt snygga. Skulle kunna tänka mig att ha ett par sådana till vardags/promenadskor :)

  SvaraRadera
 2. Kul, då har du ngt intressant att skriva om sedan.

  SvaraRadera
 3. [...] det vanliga springandet blev det  POSE-löpkurs med Claus Rasmussen. Jag kom i kontakt med Claus efter att ha blivit bekant med Anders och Roger på Fotkultur. De var [...]

  SvaraRadera