onsdag 2 juni 2010

Tillfällig helomvändning??

...Läser lite i löpar-bloggosfären och förundras över hur fort alla verkar springa!? De flesta plöjer en kilometer på strax över 5minuter. Själv ligger jag i ett (i jämförelse) ganska långsamt pensionärstempo - 7+min för en kilometer. Nu ska jag inte klaga, inte alls. Jag har precis börjat springa och dessutom "nercabbat" iom. barfotaidén vilket också bidrar till en längre "Inkörsperiod" för fötter och dylika kroppsdelar.

Igår var det en vecka sedan Blodomloppet och det fullkomligt spritter i benen. Efter en dag med badskorna lyckades jag få rejält ont i trampdynorna. En brännande känsla likt väldigt djupa blåsor...typ..

Efter att ha snackat med Calle (ojj, det blir mycket tjatande om honom nuförtiden ;) ett stort grattis är dock på sin plats då han genomfört 366 dagar i sträck med minst 1.6km barfotalöpning! ) fick jag upp ögonen för....wait for it.... FOPPATOFFLORNA!

Efter lite googlande hittade jag flera personer (ex. här & här )  som uteslutande springer i "crocs". Även marathon och ultror... Eftersom jag var lite surmulen efter att blivit ett par dagar efter i träningen tack vare badskorna tog jag en runda inom Stadium och inhandlade ett par svarta tofflor för 349 pix. Med "crocsen" på fötterna kände jag knappt av  den brännande känslan i trampdynorna.

Foppatofflorna är ju verkligen den totala motsatsen till VFF's eller barfota men konstruktionen främjar ändå ett neutralt/framfota löpsteg.

Igår kväll tog jag dom på en liten nätt snabb (um, ja 6:11 tempo) 1.5km runda runt kvarteret och det kändes riktigt bra!

Jag kommer troligtvis fortsätta med crocsen till och från de dagar sulorna behöver vila eller jag vill ha lite omväxling från fivefingersen.

Om benen inte känns allt för stela ikväll blir det lite transportlöpning, barfota eller i fivefingers.

Over and out!

[caption id="attachment_323" align="aligncenter" width="225" caption="Lite off-road stuk.."]crocs[/caption]