fredag 19 februari 2010

Fyra dagar med "dåliga skor"

Idag är det fredag och mina fötter värker smått och har blåsor.

I tisdags hade jag mina nyinköpta simskor för första gången. Det innebar en hel dag på jobb samt en halvtimmes promenad hem från tågstationen. Efter lite mer än halva vägen började trampdynorna värka och bränna lite och jag kunde känna att jag började få blåsor.
Eftersom det var runt noll grader ute hade jag på mig dubbla strumpor vilket kanske bidrog till mer friktion = blåsor.
Väl hemma såg jag att det inte va riktigt så illa som jag trott. Visst det gjorde ont när jag stod still och det spände något fast blåsorna var ganska "djupa". Detta fick mig att försiktigt sticka hål på dom i hopp om att kunna bromsa deras framfart.

Dagen efter kände jag fortfarande av blåsorna fast de hade gått ner en hel del! För att vara på säkra sidan hade jag mina converse hela onsdagen.  Även den dagen blev det runt en halvtimmes/45min promenad vilket motsvarar lite mer än 2,5Km.

På torsdagen blev det simskorna igen. Jag gick både fram och tillbaka från tågstationen vilket innebär 2x2,5km, plus en kilometer efter-lunch-promenad. Sammanlagt 6km. Jag provade även att skippa strumporna efter halva dagen och det kändes faktiskt lite bättre (även om det kan ha varit kylan som lindrade ;) ).
Fötterna var rejält trötta efter torsdagens promenerande och blåsorna började göra sig påminda..

Idag blev det "vila" dvs. converse och endast en promenadsträcka. Fötterna klarar av det ganska bra får jag säga. Det är mest huden på tramdynorna som tar stryk.
Även benen känns ok om än en aningen trött/stel känsla i lederna i bakre delen av foten/vaden. Nu kommer helgen och jag får se hur pass mycket promenerande det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar